جایگاه جهانی صنایع خلاق

جایگاه جهانی صنایع خلاق ؛ زنان و نسل Z و آسیب های اجتماعی

اصطلاح صنایع خلاق اشاره به طیفی از صنایع نرم دارد که کارکردهای اجتماعی تعریف شده و مشخصی دارند و مانند هر صنعتی دیگر و حتی بیش از اغلب صنایع موجود، ارزش افزوده ی اقتصادی باشند. ویژگی بارز این صنایع آن است که برای تولید کالاهای موردنظر خود، به جای بهره گیری از مواد اولیه ی طبیعی و معدنی، از بروندادهای فکری و ذوقی انسان که ماهیت هنری و فرهنگی دارد، استفاده
می کنند(پیغامی، 1390 ). صنایع خلاق، برای اقتصادها و ملت های صنعتی شده و فراصنعتی شده بسیار اهمیت دارند. تولید،
سبک زندگی، تجربه های فرهنگی، میراث تاریخی، تصاویر، معانی و احساسات در حال جایگزین شدن به جایگاه اهداف
در جامعه ی مصرف کننده هستند. صنایع خلاق براساس پیوند بین هنر و تجارت به وجود آمده اند( Bōeki Shinkōkai , 2005) 

صنایع خلاق یکی از بازیگران مهم اقتصاد انگلستان است که با نسبت بیشتری از کل اقتصاد این کشور در حال رشد است.
از سال 1996 ، علیرغم وجود رکود در اقتصاد ژاپن، این صنایع کماکان در این کشور رشد می یابند( Boden MA2004). بسیاری از صنایع خلاق در چین با رشد سریعی به دلیل استفاده ی همزمان از سرمای ه گذاری بخش دولتی و بخش خصوصی مواجه شدند. صنایع بازی های آنلاین و تلویزیون دو صنعت خلاقی هستند که در چین بسیار سریع رشد یافتند (& ,. Yusuf, SNabeshima, K., 2005)

سهم صنایع خلاق در آمریکا در سال 2011 ،معادل 1500 میلیارد دلار بوده است که 48 / 6 درصد GDP را شامل م یشده است. بر اساس  آمار بانک جهانی در سال 2011 ، گردش مالی صنایع خلاق در بازارهای جهانی 8500 میلیارد دلار بوده است. نکته قابل توجه این است که اقتصاد خلاق نه فقط شامل خدمات و کالاهای فرهنگی بلکه گستره وسیعتری مانند بازی های الکترونیکی، اسباب بازی ها و حتی تحقیق و توسعه در این زمینه ها را نیز شامل می شود. درواقع، هرچند فعالیت ها و فرآیندهای فرهنگی هسته اصلی اقتصاد خلاق را تشکیل می دهد، اما فعالیت های مربوط به خلاقیت که درتعریف صنایع فرهنگی نمی گنجد و سهم به سزایی در اقتصاد خلاق دارد، موردتوجه است(Clare, K 20)

بر اساس برآوردهای سازمان ملل، صنایع خلاق 3.1 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهند، درآمد سالانه بیش از 2 تریلیون دلار و نزدیک به 50 میلیون شغل در سراسر جهان را تشکیل می دهند. حدود نیمی از این کارگران زن هستند و این صنایع بیش از هر بخش دیگری افراد 15 تا 29 ساله را استخدام می کنند.

در سال های اخیر، صنایع خلاق جهانی شاهد گسترش چشمگیری بوده اند و در سال 2023 به ارزش بازار تخمینی 2.78 تریلون دلار با نرخ مرکب سالانه 4.29 درصد رسیده اند. این افزایش به دلیل افزایش تقاضا برای محتوای دیجیتال، پیشرفت های سریع فناوری و افزایش محبوبیت استفاده از صنایع فرهنگی و دست ساز و خلاقانه است. نکته قابل توجه این است که این بخش نزدیک به 50 میلیون نفر را در سراسر جهان استخدام کرده است- تقریباً نیمی از آنها زن هستند که فرصت های قابل توجهی را برای متخصصان جوان بخصوص زنان فراهم کرده است. یکی از مطالب مورد مطالعه من در سال های گذشته نسل z  بوده به خاطر اهمیت این نسل در آینده ایران نام برند کمپانی خودم مدیرz گذاشتم. مطالبات نسل جوان و ساختار اداره حکومت های به شیوه های نوین موضوع هست که متاسفانه به دلیل عدم توجه کافی شاهد واکنش های اجتماعی شدید مثل اتفاق های 1401 در کشور بودید.

برخورد قهری و استفاده از فشار برای جوانان  بخصوص زنان در ادامه روند معکوس و غیر قابل جبران در اندیشه و هویت بخشی برای نسل آتی به همراه خواهد داشت،  به نظر من توجه به ظرفیت های صنایع خلاق و فرهنگی کشور با ترویج این صنایع هم موضوع اشتغال هم مسائل و آسیب های اجتماعی که امروزه در ایران پیش آمده و امنیت اجتماعی و زیستی در موقعیت خطرناک قرارداده مثل زورگیری، اعتیاد، فرار از خانه، ترک تحصیل ، خوکشی و زنان و مردان خیابانی را مدیریت کرد. تنها با تکیه بر سرمایه گذاری اثر گذار در این صنعت هم به گونه ای به مطالبات جوانان برای بهبود اقتصادی و فرهنگی پاسخ دادیم هم بیشترین تاثیر در بهبود تمدن ایرانی فراهم ساختیم.

#جایگاه_جهانی_صنایع_خلاق

#نسل_z #فرهنگ #وزارت #1401 #مطالبات #مدیرz #میراث_فرهنگی
#صنایع خلاق #آسیب_اجتماعی #راهکار #تحریم #تحولات_اجتماعی #جوانان

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

دیگر نوشته‌ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید