صنایع خلاق یا صنایع فرهنگی؟

صنایع خلاق یا صنایع فرهنگی؟
این دو واژه جز واژگانی هستند که در برخی از موارد همپوشانی معانی با هم دارند و می توان به جای هم نیز بکار برده شوند و اصطلاحاً مترادف هم هستند. علیرغم وجود شباهتهای معنایی بین «صنایع فرهنگی» و «صنایع خالق»، یافتن وجه تمایز بین آنها آسان نبوده و دلیل اصلی آن همپوشانی معانی دو مفهوم است. یکی از تفاوتهای عمده در تعریف این دو واژه گزینش و یا طرز قرارگیری واژگان است. در کل می توان گفت صنایع فرهنگی تاکید بیشتری بر روی عوامل فرهنگی دارد و صنایع خالق بر خالقیت و نوآوری توجه خاص دارد. هر دو تعریف توجه به محصولات تولید شده دارند که عمداتا محصولات فرهنگی مورد بحث است ( 2008 ,Throsby ;2007 ,Fesel & Söndermann). برخی از محققان از صنایع خالق به عنوان تعریفی الحاقی از صنانیع فرهنگی یاد کرده اند (2008 , Throsby).صنایع فرهنگی اغلب در بخشهای متعارفی چون هنر، صنایع دستی، عتیقه جات، معماری (,2002Cunningham )و حرفه های کسب و کاری مانند رادیو، تلویزیون، رسانه های گروهی و سینما فعالیت دارد. صنایع خالق این وظیفه را دارد که تغییر الگوها را به بخش های جدید اقتصادی انتقال دهد، لذا بر موضوعات به روزتری همچون تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی(Hutton,2003 )و ابزار دیجیتال تمرکز دارد (Cunningham, 2002). صنایع خالق با مواردی همچون کپی رایت، طرح، گواهی ثبت اختراع و علامت های تجاری ثبت شده، شناخته شده است.

ترازبی( ,2008 Throsby) ، چنین تعریفی از صنایع خالق دارد: »صنایع خالق به صنایعی خاطب می شود که خالقیت از ارکان های اصلی آن باشد و در تولید محصولات آن نقش اساسی داشته باشد«. بنابراین، نتایج و دستاوردهای صنایع خالق شامل دارایی های ناملموسی چون طرح، کپی رایت و اختراعات در علوم و مهندسی است که همگی توسط سند ثبت اختراع و حق امتیاز ماحفظت می شوند(,Cunningham 2002)

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

دیگر نوشته‌ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید